Øveaftener

En øveaften i Værestedet starter kl. 19.15 med stemmeopvarmning, kroppen bliver løsnet lidt og vejrtrækningen frigjort, og ofte indeholder opvarmningen forskellige fraser, som vi får brug for i aftenens korsatser.


Efter opvarmningen går vi i gang med at øve de satser, som er på programmet. Der veksles som regel mellem nye og allerede kendte/indstuderede korsatser. Nye satser indstuderes ved, at de enkelte stemmegrupper øver kortere stykker én ad gangen, hvorefter hele koret synger sammen. Omkring kl. 20.30 holder vi en halv times pause med plads til hyggesnak. Efter pausen fortsætter vi sangen og træningen til kl. 22, og afslutter ofte aftenen med en sats, som koret er fortrolig med, inden vi går hver til sit med sang på læben.


Udover de ugentlige øveaftener mødes koret som regel også et par gange om året til ekstra ’øvelørdage’, hvor vi kan arbejde intensivt med programmet op til en koncert. Endelig deltager vi også sommetider i forskellige workshops med dygtige og inspirerende dirigenter/arrangører.


De enkelte medlemmer opfordres endvidere til i ny og næ at øve lidt derhjemme – alt efter ens individuelle behov. Måske har man brug for indsigt i lidt nodelære eller for at øve sin egen stemmegruppe i særlige satser. Der vil være hjælp at hente til dette i form af oversigter, henvisninger til hjemmesider og YouTube samt lydfiler i korets interne arkiv.

Øveaftener

1,301.1 km

1,668.4 km

4 BORDERS

Crossed

3 MONTHS

Since Home

3836.3 km

Car

1,662.3 km

4000 m

Highest

-14'C

Coldest

49'C

Hottest

1,204.5 km